siglabuna     administrare fond locativ și spații comerciale în Sibiu 

noutati

ANUNȚ IMPORTANT

în atenția chiriașilor persoane fizice

 

Ca urmare a măsurilor instituite la nivelul întregii țări în contextul stării de urgență, precum și a măsurilor speciale stabilite prin Ordonanța Militară nr. 3/2020, Societatea URBANA S.A. aduce la cunoștința chiriașilor următoarele:

1. Soluționarea oricărei solicitări transmise societății noastre se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență, indiferent de obiectul acesteia.

2. Pe perioada de valabilitate a măsurilor speciale se suspendă procedurile de predare-primire a locuințelor, respectiv punerea în aplicare a ordinelor de repartizare.

3. Pentru informații suplimentare, puteți contacta, în funcție de adresa la care se află spațiul pe care îl dețineți cu chirie, pe unul dintre următorii angajați ai societății noastre:

 • Adelina Cerciu-Ciobanu

Telefon: 0720 110 157

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 • Florin Cimpoca

Telefon: 0720 110 155

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 • Alexander Zailer

Telefon: 0720 110 156

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

    4. Pentru solicitări generale, vă rugăm să transmiteți mesajele dumneavoastră pe adresa de e-mail a societății noastre: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

  ANUNȚ IMPORTANT AICI! - COVID-19

  saguna9

 

     În atenția clienților URBANA SA

       Reamintim chiriașilor persoane fizice si clientilor SC URBANA SA că au la dispoziție cele două modalități de plată a chiriei si a taxei de salubrizare, după cum urmează:

 • INTERNET BANKING – transfer electronic din contul propriu al chiriașului în contul societății noastre: RO10RNCB0227036057720038, deschis la BCR SIBIU – C.I.F. RO2684932;
 • PLATA LA ECHIPAMENTELE MFM / APT – plată cash la orice sucursală BCR din municipiul Sibiu, în intervalul de lucru al acesteia.

       Pentru plata ratelor locuintelor va rugam sa utilizati contul nostru RO10RNCB0227036057720038.

  De asemenea, dorim să vă aducem la cunoștință faptul că societatea  URBANA,  a început colaborarea cu BCR pentru colectarea facturilor, prin activarea șabloanelor manuale și cod de bare, disponibile la ghișeele băncii, pe echipamente (MFM/APT) și Internet banking:

Incasare pe baza de șablon manual

 • URBANA CHIRII – pentru chiriașii locuințelor administrate de URBANA

Plata se face pe baza de sablon manual, prin urmatorii pasi:

 1. Selectati Urbana Chirii
 2.  Introduceti urmatoarele informatii:

ü  Nume client

ü  Cod client

ü  Numar factura sau Numar contract

ü  Data factura sau Data contract

 • URBANA ENERGIE TERMICA – pentru consumatorii racordati la Centrala Termica CT6 a URBANA

   Plata se face pe baza de sablon manual, prin urmatorii pasi:

ü  Nume client

ü  Cod client

ü  Numar factura

ü  Data factura

            * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

URBANA SA preia activitatea Serviciului public pentru administrarea fondului locativ

      Începând cu data de 01.08.2019 URBANA SA preia activitatea Serviciului public pentru administrarea fondului locativ aflat în proprietatea Municipiului Sibiu.

Hotarârea Consiliului Local Sibiu nr. 253/2019

ANUNT PUBLIC1

Aici poate fi afacerea ta!

În perioada următoare organizăm noi licitații pentru închirierea de spații cu altă destinație decât aceea de locuință.

Astfel, vă oferim ocazia de a închiria spații comerciale în următoarele locații:

   

 •   monument Dealul Gusteritei
 •   Ocnei nr.3 (3 spații comerciale) și nr.15
 •   9 Mai nr. 7, 47 și nr.58
 •   Faurului nr.17 și 18
 •   Avram Iancu nr.8 (depozit)
 •   Râului nr.35
 •   Țiglari Bl. 4 și Bl. G2
 •   Mitropoliei nr.17 (depozit)

Mai multe detalii puteți găsi aici.

        english            français            deutsch             español           magyar 

                                                                                                           

TURNUL MEMORIAL (DENKMALSTURM)

 

    Monumentul soldaților germani este situat pe Dealul Gușteriței, vechea denumire a locației, menționată în cartarea iosefină, fiind de Grigori Berg sau Hammersdorferberg. Turnul memorial, vizibil și din oraș, o construcție din cărămidă zidită pe o platformă rectangulară din pământ, întărită pe laturi cu plăci din beton, a fost amplasat pe platforma superioară a dealului, loc de belvedere asupra depresiunii Sibiului și asupra crestelor Munților Făgăraș.

 

     Construcția acestui memorial amintește de „Bătălia Sibiului” (26-29 septembrie 1916), atunci când în luptă s-au confruntat forțele corpului de armată român și forțele armatei  germane. În Landwirtschaftliche Blätter (nr. 41/13.10.1918) este menționat faptul că o piatră memorială a fost pusă pe Dealul Gușteriței (Grigoriberg), în amintirea „Bătăliei Sibiului”, înainte de a se termina războiul. Construcția turnului (oficial „Denkmalsturm” – Landwirtschaftliche Blätter, Nr. 41, 13.10.1918) a început în primăvara anului 1918 și s-a finalizat în septembrie același an. Lucrările de construcție au fost realizate sub conducerea locotenentului major Plattner din armata germană, după planurile arh. Karl Ulrich. Populația comitatului Sibiu a sponsorizat construcția prin contribuții personale între anii 1917-1918. (Siebenburgisch Deutsches Tageblatt).  Slujba a fost oficiată de către preotul Hermann Klöss, la 29 septembrie 1918.

     Construcția de plan pătrat, cu laturile de 5,86 m și înălțimea aproximativă de 18 m, pe una din laturi este dotată cu ușă de acces, deasupra acesteia, la aproximativ 3,5 m, în zid fiind deschisă o fereastră de formă circulară, cu diametrul de aproximativ 50 cm. Delimitarea parterului de etaj se făcea printr-o platformă de cărămidă, demolată în urmă cu aproximativ 15 ani (31.05.2019).
 

IMG 20191103 WA0002

 

     După inaugurarea monumentului (care a avut loc cu două luni înainte de Marea Unire de la 1918), odată cu noua realitate politică și socială, în februarie 1919, turnul a fost dinamitat pe toate cele patru colțuri, încercându-se dărâmarea lui. Se observă de asemenea urmele de gloanțe pe corpul clădirii. Fotografiile de epocă confirmă faptele petrecute.
     Revenid la arhitectura clădirii, la etajul superior, retras față de ziduri, pe cele patru laturi au fost lăsate deschideri, cu partea superioară semicirculară, trei dintre acestea, fiind astăzi zidite. De o parte și de cealaltă a acestora, au fost realizate fante de observație, cel mai probabil de către apărarea pasivă, în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Dovadă că aceste amenajări rectangulare, întărite cu metal, nu existau în perioada interbelică, atunci când în jurul turnului a fost amplasat cimitirului soldaților germani, stă o fotografie realizată de Emil Fischer și reprodusă pe o carte poștală în anul 1942. Este menționat pe cartea poștală faptul că imaginea reprezintă: „Cimitirul Eroilor pe Dealul Gușteriței. Heldenfriedhof am Hammersdorferberg”. Din această fotografie se observă reparațiile efectuate la trei dintre laturile clădirii. Platforma pe care a fost zidit Turnul memorial, înaltă de aproximativ 1 m față de nivelul de călcare al dealului, pe latura dinspre oraș este dotată cu 11 trepte din ciment. Tot pe latura sudică, dealul a fost consolidată printr-un zid de ciment, străpuns la margini de intrări în trepte. 
     În jurul Turnului memorial, pe trei dintre laturi, în toamna anului 1918, a fost amplasat cimitirul militarilor germani, cuprinzând un număr de aproximativ 130 de morminte. Decizia mutării soldaților din locul unde fuseseră înhumați inițial, probabil din cimitirele localităților unde căzuseră în luptă, a survenit în anul 1918 și a fost pusă în practică de autoritățile locale. Plăcile de mormânt au fost grupate de o parte și de cealaltă a turnului, pe aliniamentul dinspre Sibiu fiind amplasat un rând de morminte.
Între anii 1942-1943, Societatea săsească pentru îngrijirea mormintelor de război din Transilvania (S.K.G.F.), cu sediul în Sibiu, s-a ocupat de desfințarea unor cimitire mici și înființarea altora mai mari, care să cuprindă un număr mai mare de morminte. Motivul invocat a fost acela al îngrijirii mormintelor, lucru care nu s-ar fi putut înfăptui în cimitirele satelor.
     În august 1942, plăcile din marmură pe care erau menționat gradul militar, numele militarului, regimentul din care făcea parte, anul nașterii și al decesului, au fost mutate în incinta bisericii romanice din Cisnădioara. Osemintele soldaților au fost mutate de asemenea, cu ajutorul tinerilor etnici germani din localitate.


      

IMG 20191103 WA0005

 

    În anul 2019, luna octombrie, TURNUL MEMORIAL a fost reabilitat atât la interior cât si exterior de către SC URBANA SA, administratorul locației.
                                                                                 ***

 

       L      I      V      E

 

 Oferim spre inchiriera spatii cu alta destinatie decat aceea de locuinta. Detalii gasiti la rubrica ANUNTURI > INCHIRIERI SPATII

 

 

ng2019

 

 11 octombrie 2019 –

Ocnei nr.2,  ora: 18:00-24:00

afisurbana

 

 

nag square 300px

 

vernisaj |sculpture for the mind| roxana ionescu alături de |scara de valori| anca stătică

5-6 octombrie 2018 –

Cer deschis- tribunei 19 ora 19

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
 
afis2
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 Afis