siglabuna     administrare fond locativ și spații comerciale în Sibiu 

CELE CINCI CHEI ALE URBANEI

2018 - anul patrimoniului cultural European.

Putem să ne gândim la patrimonial cultural ca la ceva static sau aparținând trecutului, însă în realitate evoluează prin modul în care ne raportăm la el, prin implicarea noastră.”

SC URBANA SA administrează peste 100 de spații cu altă destinație decât cea de locuit, aflate în proprietatea Statului prin Primăria Sibiu. O bună parte din aceste spații sunt amplasate în clădiri istorice aflate în zona centrală a municipiului Sibiu. Obiectiv declarat al acestui mandat este o strategie nouă de promovare a spațiilor deținute în concesiune (clădire de patrimoniu și nu numai) conștient fiind de faptul că închirierea lor are o dublă valență: una economică în visteria societății și una estetică în viața comunității locale.

Una din cheile de succes o reprezintă site-ul societății care a devenit o fereastră spre munca noastră dar și una dinspre activitățile noastre spre cei atrași în acest business. Recent a fost lansată și o aplicație pentru smartphone unde se pot vizualiza în timp real spațiile deținute precum și date despre locații, suprefețe, statusul (închiriat, neînchiriat) data licitațiilor organizate, etc. Aplicația URBANA SIBIU poate fi descărcată gratuit din Google Play.

Altă cheie este reprezentată de dinamizarea cultural-turistică a spațiilor neconvenționale. Urbana devine treptat un partener activ al evenimentelor locale și naționale. Anul acesta este prezentă cu 3 spații oferite artiștilor înscriși la NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR SIBIU. După ediția de anul trecut Acest gen de colaborare a deschis interesul pentru spațiile respective și în prezent acestea sunt închiriate. În aceeași cheie parteneriatul cu Asociația My Transylvania și Parohia Ortodoxă Română Sibiu-Gușterița promovează activ Turnul lui Fanlkelhayn (Monumentul din Dealul Gușteritei) prin evenimente gastronomice și cultural artistice (spectacole de teatru și muzică).

Implicare în conservarea și redarea circuitului economic și turistic sibian a spațiilor încărcate de poveste și tradiție este altă cheie în care este așezată activitatea societății. Recent am redat mai proaspăt, aparatelor de fotografiat, un unghi clasic al Turnului Bisericii Evanghelice dinspre Orașul de jos, prin renovarea cladirii unde a funcționat ani de zile restaurantul TIMIȘUL, actualmente clădirea păstrându-și destinația culinară este abgadată la anii prezentului. Pe fațada cladirii am conservat cu atenție mesajul comercial al secolului trecut. Tot ca pe o evoluție a unei clădiri de patrimoniu aflată în strada Mitropoliei considerăm un succes pentru Sibiu, scoaterea la lumina prezentului a unei reclame din anul 1900 pe fațada recent renovată.

În Cartierul Hipodrom, Centrala de cartier CT6 (Centrala olandeză) a intrat în anul 2017, într-un prim proces de modernizare care a continuat în 2018 și va continua și în 2019 printr-un program al Primăriei Sibiu prin care au fost atrase fonduri guvernamentale de peste un milion de lei. Locația a meritat o nouă imagine și prin includerea ei în Festivalul Street Art am renunțat la griul monoton industrial și acum poate fi admirat aspectul ei vesel și nou.

Cheia nevăzută doar știută a SC URBANA SA este arhiva clădirilor cu toate spațiile lor și documentele legate de acestea, care este aproape o altă istorie a Sibiului. Zilnic suntem utili persoanelor fizice, persoanelor juridice, instituțiilor publice cu informațiile pe care le păstrăm cu grijă.

Până la sfărșitul anului 2018 societatea are proiectată conservarea și împrospătarea cromatică a altor 2 spații aflate în puncte istorice de interes pe care le lăsăm a fi descoperite de cei interesați dar nu numai, la momentele respective.


Magazine - Other articles